torsdag 31 mars 2011

En vanlig frukost.

Jag äter vanligtvis detta till frukost, för dem som inte ser att detta är: 2-3 matskedar turkist yoghurt, linfrön, psylliumfrön, kokos och honung så kan jag berätta att det är precis vad det är. Väldigt gott och mättade, ett väldigt bra alternativ till ägg, ägg och ägg.

Tips! Icas ekologiska kokos innehåller bara 1.5 g kolhydrater i jämförelse med den icke ekologiska som innehåller 6,5 om jag inte missminner mig. 

Jag rotade runt lite i skafferiet idag och hittade ett paket med knäckebröd som jag genast började sukta efter, men knäckebröd är ju vanligtvis smockat med kolhydrater. Men så började jag läsa, 7,5 g per skiva.

Det är ju helt okej måste jag säga. Man ska äta 20 g på en dag. Äter man alltså en knäckemacka med ost och en skål turkisk yoghurt får man alltså i sig ca 8-9 till frukost kanske.

Jag har även upptäckt att det inte är hela världen om man överskrider dessa 20g, inte för mig iallafall, det är ju individuellt. Men jag har gått ner även fast jag ibland äter måltidsbarer från Nutrilett som innehåller 22g utöver vanliga måltider.

Tips 2! Wasa Rågi heter knäckebrödet jag hade hemma med en skaplig mängd kolhydrater.

Frukost på turkisk yoghurt.

Inga kommentarer: