onsdag 30 mars 2011

Mumsig efterrätt.

Idag fyller min älskade Nisse år och då komponerade jag ihop en spännande födelsedagsmeny. Till efterrätt blev det små chokladskal med vispgrädde och hallon. Perfekta små munsbitar som man kan äta några stycken till en kopp kaffe (men vi fuskade idag med varsitt glas rött till istället).


Smält valfri mörk choklad (jag använde Marabou Premium Citron) ca 2-3 rutor till 6 stycken. Pensla insidan av knäckformar, jag använde mig av en tesked, ställ sedan i frysen 1-2 timmar.

Ta sedan försiktigt bort pappersformarna från chokladen, de var lätta att skala bort, och fyll dem med vispas grädde, cirka en tesked till varje och lägg ett hallon på. Klart!

Det kan göras med större formar också men jag tyckte det var fint med de små plus att det var perfekta små munsbitar efter maten då man var mätt och belåten redan.

1 kommentar:

Ida sa...

Gud vad gulliga!!! :D Och vad duktig du var med pizzorna :D Västa fixar-Mikaela ;D