Pizza utan vetemjöl:
4 mindre eller 1 stor plåt (skriver typ annars har jag kastat sten i glashus).
Ugn: 200 grader.
Blanda och rör noga:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl vatten
6 msk fiberhusk
Salt, peppar
5 msk olivolja
1. Blanda allt, låt svälla tills ugnen blivit varm.
2. Klicka och bred ut ca 4 mindre eller i stor ugnsplåt. Smeten sväller lite i ugnen också.
3. Grädda smeten i mitten ca 15 minuter.
4. Under tiden kan man koka i hop en tomatsås på exempelvis tomater, vitlök, olivolja, salt och peppar om man inte vill använda färdiga krossade tomater vilket jag gjorde.
5. Hacka upp det du vill ha på pizzan.
6. Ta up bottnarna och smeta på tomatsås, ingridienser och ost.
7. In i ugnen igen ca 10 minuter tills allt fått fin färg.
På 2 pizzor hade jag: skinka, gul lök, färska champinjoner och mozzarella.
På de andra 2: salami, färska champinjoner, pärltomater, mozzarella.
Så gjorde jag en pizzasallad till på vitkål, olivolja och diverse kryddor. Kalla tillbehör på pizzan så hade vi ruccola och bea.
Tips! Se till att göra tunna lager av smeten till botten innan ni ställer in dem, mina blev lite tjocka, grädda dem tills de blir lite hårda annars blir det lätt degigt.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar