torsdag 10 mars 2011

Fläskpannkaka utan kolhydrater & socker.

Oj, oj, oj mina vänner. Det här var grejer det kan jag lova. Det var till och med godare än vanlig hederlig fläskpannkaka fast den är helt utan mjöl och socker, dvs inga kolhydrater. Jag kan verkligen rekommendera detta. Funkar fint som frukost, mellanmål, lunch, middag, you name it.


  • 3 pkt bacon
  • 8 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 50gram smör/margarin
  • 250gram keso
  • 150 gram fet smaklös ost (tex gräddost)
Ugn 250gr
 1. Finstrimla bacon och fördela på en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt.
2. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt.
3. Strö små osttärningar/riven ost på baconet och sen äggstanningen över det. 
4. Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta.
 
Jag gjorde halv sats i en ugnsform ist för hela i en plåt och det blev cirka 4 bitar, ganska lagom till en måltid, eller frukost och mellanmål för en dag men vill man ha matlåda så får man nog göra en hel plåt.

Keso eller ca ½ dl mosade bär funkar som tillbehör (sylt är djävulens påfund med massa socker) och bär kan man äta ca 50g om dagen, har man lite färska är det naturligtvis jättegott men denna årstid funkar ju frysta lika bra, tina i micron och mosa med gaffel.
 

Inga kommentarer: