söndag 5 juni 2011

Grilltips.

Nu till sommaren är ju grillning något av det bästa som finns och det är perfekt i GI-perspektiv. Man kan kombinera olika proteiner med grönsaker i all oändlighet. Häromdagen grillade jag med tjejerna och då blev det chorizo, grönsaksspett med lök, paprika och champinjoner, en hemmagjord kall potatissallad och chilisås.

Potatissallad:
ca 8 färskpotatisar
Fetaost
Rödlök
Babyspenat
Tomat
Ruccola

Skrubba och koka färskpotatisen, låt den kallna och dela i mindre delar. Blanda med allt annat, klart! Jättegott och bra tillbehör till grillat. Kall potatis är tillåtet i GI till skillnad från varm.

Chilisås:
Turkisk yoghurt
Sweet chilisås
Röd chili
Gurka
Salt och peppar

Måtten är lite på känn men ca 3 dl yoghurt, ½ dl chilisås, hacka gurkan i småbitar (man kan ta bort det vattniga i mitten för att såsen inte ska bli för rinnig, finhacka chili, blanda allt. Smaka av med salt och peppar. Gott till både kött och kyckling.


1 kommentar:

Malin sa...

Hej Mikaela,
Jag heter Malin och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig ang. en förfrågan.
Om du har möjlighet får du gärna maila mig på malin@klikki.com

Mvh Malin