måndag 7 mars 2011

Jättegod broccoligratäng.

Idag bjöd Nisse på en jättegod broccoligratäng, det kan vara svårt att komma på tillbehör till maten när man inte ska ta pasta, ris och potatis. De är lätt att det blir sallad, sallad och lite mer sallad. Men detta är som sagt jättegott och ett lysande alternativ. Man  kan ha lite vad som helst till, fisk, färsbiffar, kött, kassler, bacon.


  • 500g broccoli
  • 1 1/2 dl champinjoner
  • 2 st tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 2dl vatten
  • 1/2 dl sojagrädde
  • 1 1/2 msk Mozarellakrydda
  • 1/2 dl riven ost
  • salt & peppar (var försiktig med saltet i fas 1, vi har skippat det helt i maten)
1. Lägg broccoli och svampen i en smord form.
2. Hacka löken och skiva tomaterna och tillsätt dem. 
3. Blanda vattnet med fonden och häll över det plus grädden.
4. Strö över mozarellakryddan och osten.
5. Salta o peppra. In i ugnen i 20-30min på 225 grader.
Vi har dock inte funnit någon mozzarellakrydda och vet inte vad det är men det gick bra ändå, vi hade lite smulad mozzarella som ost istället och det var kalas. Vi använde även körsbärstomater ist för vanliga, de smakar lite mer.
Tänk även på att inte få broccolin helt genommjuk, det är samma princip som med morötter som gäller här. GI blir högre när man kokar dem och stärkelsens struktur ändras.

Källa: http://aromboden.blogg.se/2009/january/broccoligratang.html

Inga kommentarer: