Gjorde
GI-pizza idag, receptet jag lagt ut tidigare, men denna gång gjorde jag ett tunnare lager smet och lät den stå lite längre i ugnen innan jag lade på fyllningen så botten blev lite hårdare vilket var bra. Den såg nästan lite bränd ut innan jag tog ut den. Jag blandade även i lite psyliumfrön och linfrön i smeten för extra tuggmotstånd.
Fyllningen denna gång blev:
- Köttfärs som fått puttra med krossade tomater, kryddor och buljongtärning. Se till att det inte är för mycket vätska kvar i bara så att botten inte blir "svampig" (ingen tomatsås på pizzan alltså eftersom det var vätska i köttfärsen redan).
- Röd lök
- Riven ost
- Champinjoner
- Tomat
- Salami
- Röd paprika
Och så en sallad med babyspenat, gurka, tomat, paprika och morötter till. I vanliga fall hade jag använt vitkål och olivolja som pizzasallad men nu fanns det inte hemma så det fick bli som det blev och det gick ju det med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar